Terug30 januari 2024

Alicante als inspiratie voor je horecaonderneming

Alicante heeft niet alleen prachtige uitzichten en zonnige stranden, maar ook een horeca cultuur die het ontdekken waard is. Met verschillende horeca gewoontes en trends die niet te missen zijn in de Spaanse keuken, net zoals de gezelligheid, is het de ideale plek om inspiratie op te doen en toe te passen in je eigen horecazaak. Hierdoor kan je de vakantiesfeer en gezelligheid van het eten in Spanje naar je eigen horecagelegenheid brengen. 

Horeca gewoontes in Alicante

Tijdens je bezoek aan Alicante is een auto huren handig om flexibel te kunnen zijn. Door een auto huren in Alicante kan je meerdere horecazaken bezoeken en zal het je opvallen dat er meerdere horeca gewoontes zijn, waar het genieten van lekker eten en drinken sociaal aan gelegen is bij de locals, maar ook wat je veel kan zien bij toeristen die hier genieten van diverse horecagelegenheden. Het 'tapeo' concept, waarbij je kleine hapjes deelt met vrienden onder het genot van een drankje, is hier een populaire gewoonte. In de smalle straatjes van de oude stad vind je talloze tapasbars waar locals en toeristen samenkomen. Leer meer over de Spaanse eetgewoontes en hoe deze de sfeer in jouw eigen horecagelegenheid kunnen aanvullen zoals het 'tapeo' concept die een levendige en gezellige eetervaring geeft aan jouw klanten. 

Traditionele smaakexplosies

Laat je inspireren door de traditionele gerechten van Alicante, zoals de beroemde paella, verse zeevruchten en lokale rijstgerechten. Ontdek welke ingrediënten en kruiden de mediterrane keuken kenmerken en hoe je deze authentieke smaken in jouw menu kunt toevoegen. Verken ook verse producten die veel in de Spaanse keuken worden gebruikt en vraag eventueel aan locals waar ze hun kruiden kopen om zo nog meer te duiken in de Spaanse keuken. Proef de unieke combinatie van olijfolie, knoflook en tomaten die de basis vormt van veel Alicante-gerechten. 

Iconische drankjes

Alicante heeft een diverse drankcultuur waar je veel kan leren en inspiratie op kan doen als je op zoek bent naar een nieuwe soort dranken. Ontdek de iconische drankjes zoals 'Horchata' en 'Agua de Valencia'. 'Horchata' is een verfrissend drankje op basis van aardamandelen, suiker en water, terwijl 'Agua de Valencia' een mix is van sinaasappelsap, cava, wodka en gin. Je kan in Alicante veel leren over de horeca trends die in hun Spaanse keuken te zien zijn, zoals ambachtelijke gin-tonics en lokale wijnsoorten. Hier kan je proeven en experimenteren met deze en andere drankjes om de mediterrane sfeer naar jouw horecagelegenheid te brengen. Om te kijken of het in de maak valt kan je ook een proeverij doen met verschillende drankjes om te testen als je doelgroep ook geïnteresseerd is in deze nieuwe opties.

Tips voor jouw horecazaak op een rijtje

Verzamel waardevolle tips en gewoontes uit Alicante die je kunt toepassen in jouw eigen horecazaak. Leer bijvoorbeeld hoe het creëren van een gastvrije en ontspannen sfeer de klantbeleving kan verbeteren. Neem ideeën over gastvrijheid en presentatie mee naar huis om jouw zaak een unieke en onvergetelijke ervaring te maken voor je gasten. Experimenteer met het serveren van kleine proeverijen, geïnspireerd door het 'tapeo' concept, om een informele en gezellige sfeer te creëren.