Blog

10 Facebook post tips voor meer horecaklanten

Volgens Digimeter gebruikt 55% van de Vlamingen dagelijks Facebook. Je Facebook pagina regelmatig updaten is dan ook van vitaal belang als je gratis je zaak wil promoten. Volgens Social Insider bereik je per Facebook post echter maar 5 à 6 % van je volgers. Daarom is vaker posten noodzakelijk. Wat je kan posten, belichten we in deze blogpost.

Optimaal genieten van een dagje Brussel

Brussel, de bruisende hoofdstad van België, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, diverse culturele erfgoed en natuurlijk, heerlijk eten. Of je nu een dagtrip maakt of wat langer blijft, er valt altijd iets nieuws te ontdekken in deze levendige stad. Om het meeste uit je tijd te halen, hebben we een aantal tips en aanbevelingen samengesteld om je dagje Brussel onvergetelijk te maken.

5 tips voor verlichting in je restaurant

Wanneer we in een restaurant eten, merken we meestal niet eens de verlichting. Maar als de verlichting helemaal niet klopt, krijgen we zeker het gevoel dat er iets niet klopt. Met andere woorden: we merken niet altijd goede verlichting op, maar wel altijd slechte verlichting. Blijf lezen om meer te weten te komen over onze beste tips en trends om de sfeer in je restaurant te verbeteren door middel van verlichting.

De invloedrijke factoren op de smaak van whisky

Whisky, een geliefde drank over de hele wereld, staat bekend om zijn complexe smaken en aroma's. Maar wat bepaalt eigenlijk de smaak van deze geestrijke drank? Het antwoord op die vraag is een fascinerende reis door een scala aan factoren, van de grondstoffen tot het productieproces en zelfs de opslagomstandigheden. Laten we dieper ingaan op enkele van de belangrijkste factoren die de smaak van whisky beïnvloeden.

10 tips om als horecazaak het maximale uit het EK voetbal te halen

Het EK in Duitsland komt dichterbij dus tijd om even stil te staan en na te denken over deze opportuniteit voor jouw horecazaak. Het EK start op vrijdag 14 juni 2024 en eindigt op zondag 14 juli 2024.

8 tips voor een vol terras bij mooi en minder mooi voorjaarsweer

Hoe zorg je voor een vol terras bij mooi én minder mooi voorjaarsweer? Ontdek het aan de hand van deze 8 tips.

De Opkomst van Koffiebars in het Belgische Landschap

In het hart van België's bruisende steden en gezellige gemeenten ontstaat een nieuwe trend die de traditionele horeca scene transformeert. Koffiebars, ooit slechts niche plekken voor de echte koffiekenner, zijn snel uitgegroeid tot de nieuwe sociale hotspots voor een breed publiek.

Tips voor het kiezen van het perfecte tafelblad voor jouw café

Is het de hoogste tijd om het interieur van jouw café onder handen te nemen? Bijvoorbeeld omdat je na vele jaren succes met een ander concept aan de slag gaat? Of omdat je op korte termijn de sleutels van een nieuw café in ontvangst mag nemen?

Op culinaire ontdekkingstocht in Antwerpen: ontdek verschillende keukens

Antwerpen is een bruisende stad op het gebied van cultuur, geschiedenis en culinair. Er is een diverse eetcultuur geschikt voor fijnproevers van over de hele wereld. Of je nu...

Menu engineering: maak je menukaart winstgevender met deze 8 tips!

Wil je je zaak winstgevender maken? Dan is het hoog tijd om je menukaart een keer onder de loep te nemen aan de hand van menu engineering.

Culinaire specialiteiten van België: dit moet je proberen

Bij ons kun je terecht voor je favoriete café, restaurant en brasserie, maar dan moet je wel weten wat je moet proberen. Als je zelf uit België komt, dan weet je dit vast. Toch willen we wat inspiratie geven. In deze blog nemen we je mee in de culinaire specialiteiten van België. Van zoet tot hartig en van eten tot drinken. In België zijn allerlei specialiteiten die je moet proberen.

Horecamarketing: de geheime saus voor succes

We zijn fan van Andermans Zaken. Een programma op één, dat inspeelt op het redden van (horeca)zaken in nood. Een belangrijke pijler die Kamal Kharmach altijd bovenhaalt in zijn reddingsplan van aanpak, is marketing. Maar wat is marketing? En waarom is dit zo belangrijk?

De beste vloeren voor een horecazaak

Wie voor de uitdaging staat een nieuwe vloer te laten plaatsen in een horecazaak heeft nu de uitgelezen kans om de meest optimale vloer te kiezen. In horecazaken komen we doorgaans dezelfde type vloeren tegen, vloeren die tegen een stootje kunnen en die vies mogen worden. In verreweg de meeste gevallen wordt er gekozen voor een houten vloer, keramische vloer of betonvloer.

Alicante als inspiratie voor je horecaonderneming

Ben je op zoek naar nieuwe inspiratie voor jouw horecazaak? Overweeg dan Alicante als je volgende bestemming en laat je betoveren door deze mediterrane stad!

10 populaire horecatrends voor 2024 die je direct kan inzetten in je zaak

Horecatrends die ver van ons bed zijn, daar hebben we weinig aan. Daarom schotelen we jullie 10 direct inzetbare horecatrends voor die vandaag en morgen het verschil zullen maken voor jou én je klanten. Veel leesplezier!

Bar management: gescheiden bestel- en betaalsystemen zorgen voor tijdverlies en uitdagingen

In de bruisende wereld van cafés en uitgaansgelegenheden, waar elk moment telt, staan ondernemers voor talloze operationele hindernissen die de vlotte gang van zaken kunnen verstoren.