Terug12 december 2023

Drinken kan leuk zijn, maar wat zijn je opties?

Als je gaat drinken is het vaak de vraag waar, wanneer en met wie? Die keuzes kunnen vrij moeilijk zijn als je geen idee hebt waar je naartoe moet of wat voor manieren er zijn om er een avond met je vrienden opuit te gaan. Daarom hieronder tips en adviezen voor een gezellig avondje uit.

Cafés

Voor de feestbeesten die doorgaan tot in de late uurtjes of voor de cafégangers die lekker aan de bar willen hangen. Het café is de perfecte plek voor de oude gezellige avondjes met feestmuziek en niets anders dan een ouderwets biertje. Helemaal leuk als je geen zin hebt in de drukte die sommige grote clubs met zich meebrengen. Het lijken net pretparken wanneer de feestlichten aangaan en er weer eens een polonaise ontstaat, pure gezelligheid.

Clubs

De clubs zijn de plekken waar veel jeugd naar toe trekt op de vrijdag- en zaterdagavonden. Je gaat naar de Club als je een avondje lekker wil dansen en genieten van hippe muziek met een lekker drankje in de hand. Het kan er soms er druk zijn dus zorg altijd wel dat je op tijd beslist om naar een club toe te gaan. Een belangrijk detail is ook dat clubs vaak inkom vragen en meestal zijn de drankjes wat duurder dan in het café, dat kan je merken in de portemonnee. Van al dat geld kan je beter Plopsa indoor hasselte tickets kopen, en een dag weg gaan. Maar als je het wel leuk vind om naar clubs toe te gaan dan is het geld het misschien voor jou wel waard.

Tentfeesten

Je hebt er vast wel eens van gehoord, dorpsfeesten of tentfeesten. Ze zijn groot en gezellig, het zijn de perfecte plekken om heen te gaan als je met je vrienden een waanzinnige avond uit wilt maar jullie allemaal minder te besteden hebben. Dorpsfeesten zijn niet zo duur en meestal worden ze gehouden door de gemeente of mensen van het dorp. Deze feesten staan erom bekend veel Nederlandstalige muziek te draaien en er een echt feestje van te bouwen. Op tentfeesten is het assortiment aan drank vaak minder, meestal schenken ze alleen bier en in sommige gevallen een mixdrankje of 2.

Ouderwetse kroegentocht

Een bartocht doen in je favoriete stad het is mogelijk, en heel erg simpel. Je zoekt een groepje vrienden of je doet het alleen om nieuwe mensen te ontmoeten. Een bartocht werkt als volgt, je gaat van bar naar bar en in elke bar drink je 1 of 2 drankjes. Vervolgens ga je naar de volgende bar tot dat je er zelf klaar mee bent, zorg er wel voor dat alles te doen is lopend. We willen natuurlijk geen ongelukken, de meeste ongelukken gebeuren als je teveel gedronken hebt. In elke bar kan je nieuwe mensen tegenkomen of weer een nieuw en gezellige herinneringen op doen met je vrienden. Al bij al is het een leuke manier om een zaterdag door te brengen, dus misschien is zoiets wel wat voor jou of jouw vrienden.

Gastartikel - Opcafegaan biedt bedrijven, organisaties en overheden toegang tot het netwerk van Opcafegaan. Om hun visie, ideeën en oplossingen te delen met de Opcafegaan-community.