Terug5 maart 2024

Op culinaire ontdekkingstocht in Antwerpen: ontdek verschillende keukens

Antwerpen is een bruisende stad op het gebied van cultuur, geschiedenis en culinair. Er is een diverse eetcultuur geschikt voor fijnproevers van over de hele wereld. Of je op zoek bent naar Vlaamse gerechten, exotische smaken of interessante eetervaringen, in Antwerpen ben je op de juiste plek. In deze blog vertellen we meer over deze interessante stad op het gebied van eten en drinken. 

De traditionele Vlaamse keuken

Voor wie op zoek is naar een authentieke culinaire ervaring, zijn er tal van restaurants die de traditionele Vlaamse keuken aanbieden. Een absolute aanrader is De Groote Witte Arend, gelegen in het historische hart van de stad. Hier kun je genieten van klassiekers zoals stoofvlees met frieten, mosselen met witte wijn en natuurlijk de beroemde Vlaamse karbonades. De warme, gezellige sfeer en vriendelijke bediening maken dit restaurant tot een favoriet onder zowel mensen die in Antwerpen wonen als toeristen. Als je toerist bent, dan kun je na het shoppen van regenlaarzen en het regenjas kopen genieten van de Vlaamse keuken.

Wereldse smaken

Antwerpen is een ontmoetingsplek voor culturen en dit komt ook tot uiting in de diverse eetgelegenheden. Voor liefhebbers van de internationale keuken is er geen gebrek aan keuze. Een populair restaurant is Unami. Hier kun je genieten van fijne smaken uit de Aziatische keuken. 

Moderne eetgelegenheden

Als je op zoek bent naar moderne eetgelegenheden, dan ben je in Antwerpen ook op de juiste plek. The Jane is een restaurant die de laatste trends volgen. Dit restaurant is gevestigd in een voormalig kapel en is een van de meest spraakmakende restaurants van de stad. Met een menu samengesteld door de beroemde chef-kok Sergio Herman, biedt The Jane een unieke ervaring die zowel verrassend als verfijnd is. De combinatie van een indrukwekkende setting, creatieve gerechten en een uitstekende service maakt dit restaurant een must-visit voor fijnproevers.

Street Food ervaringen

Voor een laagdrempelige eetervaring kun je de straatmarkten van Antwerpen gaan verkennen. Hier maak je kennis met een overvloed aan smaken en geuren. Iedere vrijdag is er een markt wat een populaire activiteit is voor liefhebbers van street food. Er zijn kraampjes die van alles aanbieden. Van Belgische wafels en frites tot exotische falafel en kebabs. Dit is een ideale plek om een snelle hap te eten terwijl je de sfeer van de stad ook ontdekt.

Tips voor een culinair avontuur in Antwerpen

Als je van plan bent om Antwerpen te bezoeken en optimaal te genieten van de eetgelegenheden, dan zijn hier enkele tips om dit tot een succes te maken: 

Reserveer op tijd

Populaire restaurants zijn snel volgeboekt. Zorg er daarom voor dat je op tijd reserveert, zodat je toch kunt genieten van het restaurant. 

Verken lokale markten

Breng een bezoek aan een van de vele markten van Antwerpen om lokale specialiteiten en verse producten te ontdekken. 

Probeer iets nieuws

Wees avontuurlijk en probeer eens gerechten en smaken die je misschien nog niet kent. Antwerpen biedt vele culinaire ontdekkingen die het waard zijn om te verkennen.