Terug29 november 2023

9 Slimme horecapromoties die je omzet direct opkrikken!

Happy hour is waarschijnlijk de meest bekende horecapromotie maar welke acties steken er bovenuit? En kom je met elke actie wel uit de kosten? Wij overlopen voor jou de interessantste acties die je kan doen om de verkoop in jouw zaak te laten stijgen!

Promoties voor restaurants, brasseries en eetcafés

  1. Geef een gratis reep chocolade weg bij verkoop van een kop koffie. Op koffie neem je sowieso veel marge. Een gratis reep weggeven lijkt op het eerste zicht misschien verlieslatend maar zo’n reep hoeft niet veel te kosten. Neem niet meteen het duurste A-merk. Er zijn genoeg goedkope en lekkere alternatieven beschikbaar. De verkoop van koffie zie je zo in veel gevallen gigantisch stijgen. Als je de berekening maakt zal je winst er wel bij varen.

  2. Promoot een actie waarbij de jarige gratis eet als hij met iemand anders (of met vier) komt eten. De extra personen zorgen toch voor een win. 

  3. Geef op minder drukke dagen de cocktail van het huis gratis weg bij een diner voor 2. Zo trek je hopelijk meer volk naar je zaak.

  4. Trek tussen de middagshift en avondshift mensen naar je zaak met een actie zoals een gratis stuk taart of een gratis pannenkoek bij aankoop van de tweede koffie

Promoties voor cafés

  1. Geef een gratis chocolade weg bij verkoop van een kop koffie.

  2. Geef tijdens de match in het weekend 1 flesje bier gratis bij aankoop van 1 flesje bier

  3. Verloot maandelijks of wekelijks een fles bier onder je klanten die voor meer dan €20 besteld hebben

  4. Introduceer een bier van de maand. Zo kan je testen welke nieuwe bieren het meeste populariteit genieten zodat je ze kan opnemen in je assortiment

  5. Introduceer een tastingkaart. Zet alle (alcoholische) dranken op een tastingkaart en per bestelling vink je het drankje af op de kaart. Bij een volle kaart krijgt de klant een gadget, fles bier, korting,…

Zo, hopelijk hebben we jou op ideeën gebracht om meer volk naar je zaak te trekken. Wissel regelmatig promoties en acties af want het effect ebt meestal weg na een paar weken. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Soms kom je echt uit bij een win voor je zaak. En die actie kan je dan gewoon integreren in je werking zodat het eigenlijk een standaard gang van zaken wordt. 

Wil je écht all the way gaan met je horecapromoties? Kies dan voor Opcafegaan Verified

Met Opcafegaan Verified, promoot je elke promotie niet enkel in je horecazaak, maar maak je ze ook bekend aan onze websitebezoekers uit jouw buurt die op zoek zijn naar een leuke zaak om naartoe te gaan. Zo lok je hen met je promotie tot in je zaak. Start vandaag met Verified, de promotieoplossing voor meer bekendheid van je promoties en je events in jouw buurt.