Terug24 april 2024

10 tips om als horecazaak het maximale uit het EK voetbal te halen

Met deze 10 tips speel je maximaal in op het EK:

1.Bouw jouw zaak om tot een écht ‘EK Village’
Kleed je zaak volledig aan in EK-sfeer. Sfeerversiering geeft meteen dat gezellige gevoel waar je klanten naar op zoek zijn. Hang vlaggen op, hang een spandoek buiten, blaas ballonnen op, leg een rode loper voor je zaak. Alles moet ervoor zorgen dat klanten meteen doorhebben dat het ‘koekenbak’ zal worden tijdens de matchen en dat er veel sfeer zal zijn.

2. Voorzie snacks tijdens de wedstrijd
Bak tijdens de belangrijkste wedstrijden snacks of frieten. Bier, friet en voetbal. Beter wordt het niet! Een ander alternatief is om de BBQ aan te steken en satés met barbecuesaus aan te bieden aan democratische prijzen. Of laat een food-truck komen aan je zaak.

3. Is er veel lokale concurrentie of denk je dat je zaak niet vol zal zitten? Wil je meer volk tijdens alle matchen?
Verlaag dan tijdelijk de prijs van een pintje of geef een tournée générale telkens er gescoord wordt.  Verkoop volumepromoties, bijvoorbeeld bier per meter.

4. Installeer een groot scherm of meerdere kleine schermen
Beschik je over een grote ruimte? Dan is 1 groot scherm voldoende. Heb je echter beperkt plaats dan kunnen meerdere kleinere schermen noodzakelijk zijn om iedereen van de wedstrijden te laten genieten.

5. Heb je een eetcafé of restaurant?
Serveer dan een speciale EK-dagschotel voor de belangrijke wedstrijden.. Geen eetmogelijkheden? Laat dan een foodtruck komen en lok zo extra volk naar je zaak.

6. Verleng je openingsuren
Gesloten op maandag maar de Rode Duivels spelen? Het zou zonde zijn moest je deze gelegenheid niet aangrijpen om toch open te doen. Indien mogelijk kan je ook 7/7 open doen tijdens het hele EK zodat je optimaal profiteert van deze periode.

7. Zorg voor een stunt
Hang de langste supporterssjaal in je café of leg gras in heel je zaak. Verander de naam van je zaak tijdens het EK voetbal of pak de gevel in met vlaggen. Hang gesigneerde voetbaltruitjes aan de muur. Wie weet haalt jouw zaak zo wel de lokale pers en kan je genieten van extra cliënteel.

8. Organiseer een wedstrijd
Doe een pronostiek of organiseer een wedstrijd. Reik een prijs uit aan de best verklede supporter. Heb je een kickertafel? Organiseer een EK kicker tornooi en breng zo de competitie van het veld naar jouw zaak.

9 Verenig je buurt, bouw zelf een pop-up café of EK village!
Is jouw zaak gelegen naast enkele andere horecazaken? Sla dan de handen in mekaar en zet een echt buurtevent op poten. Verenig je stamgasten. Voorzie wel voldoende zitplaatsen, toiletten en eventueel een frietkraam zodat de mensen comfortabel naar de wedstrijden kunnen kijken.

10. Promoot je horecazaak
Heb je iets speciaal gedaan? Een actie die het verschil zal maken? Goed! Dan is het nu tijd om deze te promoten. Schakel de lokale pers in, gebruik een Facebookpagina of maak een Facebook evenement aan. Zet je acties in de kijker en geniet ten volle van deze hopelijk drukke en sfeervolle periode.

PS: handig voor tijdens het EK Voetbal: een QR-code menukaart! 

Garçon Premium, dé premium QR code menukaart met optioneel online bestellen! Je klanten kunnen gemakkelijk je menukaart bekijken op hun smartphone terwijl ze naar de match kijken. Ontdek meer